Dijagnostika - Lečenje zavisnosti

Dijagnostika

Dijagnostika kod lečenja zavisnosti je prvi korak i izuzetno važan deo procedure, jer se zahvaljujući njoj utvrđuje prisustvo ili odsustvo bolesti.

Ova procedura nam pomaže da pacijentovo stanje svrstamo u odgovarajuću dijagnostičku kategoriju, kao i da tokom dijagnostike utvrdimo znake i simptome oboljenja. Dijagnostika je, kao takva, veoma važna kod lečenja zavisnosti jer se njena suština svodi na procenu celokupnog fizičkog i psihičkog stanja naših pacijenata.

U klinici MedTim obavljamo kompletan dijagnostički pregled odmah po prijemu u bolnicu.

Zašto je dijagnostika važna?

Dijagnostika je bitna kako bismo mogli da procenimo i utvrdimo u kakvom stanju pacijent dolazi na lečenje zavisnosti. Razlog za to su procedure koje imaju svoje indikacije i kontraindikacije. Upravo pravilna dijagnostika određuje koje će se procedure raditi kod tretmana lečenja bolesti zavisnosti.

Kompletna procena fizičkog i psihičkog stanja pacijenta

Ukoliko se dijagnostikom utvrdi, odnosno otkrije da postoji određeni zdravstveni problem, pacijent će biti poslat na detaljnija ispitivanja. Bolnica za lečenje zavisnosti MedTiM sarađuje sa vodećim klinikama u Srbiji koje pružaju detaljnije preglede, uključujući skener, MRI, ultrazvuk, rendgen, kao i konsultacije lekara specijalista.

Dodatne analize, mišljenja lekara specijaliste ili specifični laboratorijski testovi nakon dijagnostičkog pregleda na našoj klinici nisu uključeni u cenu i dodatno se naplaćuju po cenovniku preporučene klinike.

Dijagnostika
medtim-kontaktirajte-nas

Usmerite svoj život
na pravi put

Pozovite nas i zakažite razgovor sa našim lekarima

Šta podrazumeva dijagnostika kod lečenja zavisnosti

Odmah nakon prijema u našu bolnicu za lečenje zavisnosti pacijentu će biti urađen kompletan dijagnostički pregled kako bismo procenili njegovo pravo zdravstveno stanje i doneli odluku o prvim koracima u lečenju.

Dijagnostika

Dijagnostičke procedure

Po samom prijemu, a na osnovu internističkog pregleda, rade se standardne procedure koje ulaze u cenu lečenja. Tu spadaju ultrazvuk srca i abdomena, otorinolaringološki pregled kod zavisnika koji su supstancu uzimali na nos, EKG pregled, laboratorijske analize na HIV i hepatit viruse, kao i dopler krvnih sudova.

Internista određuje i dodatne dijagnostičke procedrue pomoću kojih ćemo odrediti indikacije i kontraindikacije za tretman (MRT, CT, RTG, gastroskopija….). Ove procedure ne ulaze u cenu lečenja i plaćaju se dodatno.

Dijagnostika

Psihodijagnostika

Psihološko testiranje podrazumeva primenu testova za procenu kognitivnih funkcija, procenu ličnosti kroz strukturisane psihološke testove, kao i projektivne tehnike. U radu sa psihologom i specijalnim pedagogom, procenjujemo psihološki status pacijenta, na osnovu koga određujemo psihoterapijski pristup u lečenju koji je individualan za svakog pacijenta.

Dijagnostika

Pregled psihijatra

Pregled se odvija kroz razgovor sa psihijatrom, gde se uzima lična i porodična anamneza bolesti. Cilj razgovora je nastojanje da se pacijent, kroz odgovore, što bolje upozna, da se sagledaju teškoće i okolnosti koje su dovele do bolesti, kao i druge važne činjenice koje su bitne za dijagnostikovanje bolesti, procenu stanja pacijenta i primenu odgovarajuće farmakoterapije.

U toku tretmana psihijatar svakodnevno obavlja razgovor sa pacijentom radi praćenja stanja i efikasnosti procedura i psihoterapije. Na prvom razgovoru se utvrđuju doze nedozvoljenih supstanci koje je pacijent konzumirao, kako bi se napravio kompletan i precizan plan lečenja.

Dijagnostika

Laboratorijske analize

Po samom prijemu pacijenta u bolnicu rade se analize iz krvi – KKS (kompletna krvna slika), biohemijske analize, kao i proširene analize ukoliko postoje indikacije. Pored laboratorijskih analiza iz krvi, rade se i analize urina.

Specijalistički pregledi

Svaki pacijent po prijemu u bolnicu biće pregledan od strane specijaliste interne medicine kako bi se utvrdile indikacije, ali i kontraindikacije za procedure sa kojima bolnica raspolaže, a koje su vezane za program lečenja bolesti zavisnosti.

Tretmani za lečenje zavisnosti

Lecenje zavisnosti od benzodiazepina

Lečenje zavisnosti od benzodiazepina

Svetski priznate metode lečenja oslobodiće vas od ove loše navike.

Lecenje zavisnosti od kokaina

Lečenje zavisnosti od kokaina

Sa velikim procentom uspešnosti odvraćamo pacijente od korišćenja ovog narkotika.

Lecenje zavisnosti od marihuane

Lečenje zavisnosti od marihuane

Uz savremene procedure lečenja, ostavićete marihuanu daleko iza sebe.

Lecenje zavisnosti od psihostimulansa

Lečenje zavisnosti od psihostimulansa

Patentirane i proverene metode lečenja pomoći će vam da nastavite normalan život.

medtim-kontaktirajte-nas

Pozovite odmah +381668035073

Ili nas kontaktirajte putem email forme ispod

Psihološko savetovanje

Politika privatnosti

MedTiM koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie podešavanja možete menjati u svom web browser-u. Više o svemu možete pročitati ovde.