Lečenje zavisnosti od psihostimulansa

Lečenje zavisnosti od
psihostimulansa

Pregled Sadržaja

MedTiM procedure koje pobeđuju zavisnost

Psihostimulansi su, pored depresora i halucinogena, jedna od tri psihoaktivnih supstanci. Oni deluju stimulativno na psihomotornu aktivnost organizma. U psihostimulanse spadaju amfetamini i ekstazi, a sintetički amfetamini se nazivaju još i metamfetamini.

Glavni farmakološki efekti psihostimulansa /psihostimulanata su:

Pored toga, oni imaju i periferno simpatikomimetsko dejstvo. To znači da upotreba psihostimulansa izaziva porast krvnog pritiska i inhibiciju gastroinetstinalnog motiliteta. Ono što je karakteristično za psihostimulanse jeste da se iz gastrointestinalnog trakta vrlo brzo apsorbuju. Drugim rečima, oni potpuno slobodno prolaze kroz krvno-moždanu barijeru, a potom se izbacuju iz organizma, putem urina, u nepromenjenom stanju.

Zloupotreba i kompulzivno korišćenje psihostimulanata izaziva fizičku i psihičku zavisnost od ovih psihoaktivnih supstanci. Psihostimulansi teraju aktivnost organizma do krajnjih granica izdržljivosti, potpuno neutrališući osećaj gladi i umora.

medtim-kontaktirajte-nas

Usmerite svoj život
na pravi put

Pozovite nas i zakažite razgovor sa našim lekarima

Dejstvo i posledice zloupotrebe amfetamina

Korićenje psihostimulansa, odnosno amfetamina ima određene psihičke i fizičke efekte po osobu.

Psihičke posledice upotrebe amfetamina:

Fizičke posledice upotrebe amfetamina:

Zavisnost od amfetamina – Okrenite novi list u životu!

Amfetamini stvaraju fizičku i psihičku zavisnost dugotrajnim, hroničnim i kompulzivnim uzimanjem.

Nakon dugotrajne i kontinuirane upotrebe, organizam stvara određenu toleranciju, pa osoba povećava dozu kako bi dostigla isti efekat kao ranije. Na taj način amfetamini postaju potrebna i neophodna supstanca u čovekovom telu za normalno funkcionisanje.

Kod osobe koja duži vremenski period uzima amfetamine može se razviti amfetaminska psihoza (mentalni poremećaj sličan paranoidnoj shizofreniji) koja se manifestuje kroz obmane, privide, iluzije i paranoje. Ovo je veoma opasno i rizično stanje, budući da je osoba u tim trenucima sklona nasilju.

Smestaj na klinici MedTiM

Medicinski tretman za lečenje zavisnosti od psihostimulansa traje 14 dana

Svetski priznate i proverene metode u našoj klinici, kada je u pitanju lečenje zavisnosti od psihostimulanasa, pomoći će vam da se oslobodite okova ove bolesti i nastavite normalan život.

Saznajte sve o bolestima zavisnosti i drugim psihičkim problemima

medtim-kontaktirajte-nas

Pozovite odmah +381668035073

Ili nas kontaktirajte putem email forme ispod

Psihološko savetovanje

Politika privatnosti

MedTiM koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie podešavanja možete menjati u svom web browser-u. Više o svemu možete pročitati ovde.