UROD procedura - Brza detoksikacija organizma

UROD ultra brza detoksikacija

Brza detoksikacija organizma - UROD procedura

Predstavlja proverenu, pouzdanu i jednu od najboljih metoda na našoj klinici MedTim za čišćenje organizma od opijata. Ova procedura pomaže pacijentu da u potpunosti bezbolno prođe detoksikaciju od opijata i drugih toksičnih supstanci.

Hronični korisnici opioida i drugih narkotika suočavaju se sa velikim izazovom kada pokušavaju da prevaziđu zavisnost, odnosno kada pokušavaju sa uzdržavanjem od opijata i PAS na svoju ruku. Fizička (apstinencijalna) kriza zbog deficita od opijata veoma je neprijatna za zavisnika i može imati iscrpljujuće i prilično neugodne simptome.

Simptomi apstinencijalne krize i brzi detox organizma

Ozbiljnost simptoma apstinencijalne krize prva je i glavna prepreka koja sprečava zavisnika da uspešno sam prevaziđe lošu naviku. Ali, UROD procedura, koja podrazumeva brzi detox organizma, omogućava da zavisnik neosetno i bez bilo kakve nelagode ili neprijatnosti prođe kroz čišćenje od opioida i drugih štetnih materija.

Fizički simptomi apstinencijalne krize, između ostalog, uključuju:

Psihički simptomi apstinencijalne krize, između ostalog, uključuju:

Ovi simptomi postaju posebno izraženi kada telo, koje je već naviklo na prisustvo opijata i PAS, zahteva novu dozu. Sve ovo dovodi do toga da se zavisnik više puta vraća narkoticima, radi olakšanja svih navedenih simptoma krize.

Savršena lokacija - Na samo 10 min od Beograda

Klinika MedTiM je locirana u Novim Banovcima, prelepom mestu na obali reke Dunav, koje se nalazi na samo 10 minuta od Beograda. Blizina autoputa Beograd – Novi Sad i udaljenost na samo 15 minuta od aerodroma “Nikola Tesla”, pomažu da do bolnice za lečenje zavisnosti stignete brzo.

Lečenje zavisnosti UROD procedurom i brza detoksikacija

Lečenje zavisnosti UROD procedurom, kao brza detoksikacija, predstavlja efikasnije i bolje rešenje od ambulantnog programa lečenja zavisnosti od opijata.

Supstituciona terapija koja se koristi u ovim programima (metadon, subotex…) nije visoko efikasna, naročito u tzv. kućnoj detoksikaciji. Supstituciona terapija koja se koristi u takvim slučajevima može sâma izazvati zavisnost, bez potpunog sprečavanja bolnih osećaja povezanog sa apstinencijom. U ovakvim slučajevima, pacijent može brzo razviti zavisnost od metadona ili da se vrati na početnu supstancu (heroin), ukoliko ne može da se nosi sa izazovima povlačenja opijata (apstinencija).

Standardni programi detoksikacije koji ne podrazumevaju UROD (Ultra Rapid Opioid Detox) procedure u klinikama za rehabilitaciju daju bolje rezultate, ali su i dalje nesavršeni. Obično takvi tretmani pomažu u prevazilaženju fizičkih kriza od opijata, ali ne ublažavaju sve bolne manifestacije povezane sa njim. Ovo primorava zavisnike da traže druge opcije kako bi prevazišli zavisnost.

Lecenje zavisnosti UROD procedurom

Kako izbaciti toksine iz organizma?
UROD je rešenje!

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo na klinici jeste “kako izbaciti toksine iz organizma zavisnika”? UROD procedura, kao ultra brza detoksikacija organizma od opijata, predstavlja optimalno rešenje za izbacivanje toksina.

UROD je indikovan za zavisnost povezanu sa upotrebom opioida. U pitanju je bezbolna, bezbedna i ubrzana metoda detoksikacije koja čisti opioidne receptore i normalizuje nivo moždanih predajnika. Opšta anestezija se koristi da bi se pacijentu pomoglo da prođe proceduru detoksikacije bez nelagode ili bola.

Lecenje zavisnosti UROD procedurom

Koliko traje detoksikacija organizma UROD procedurom?

UROD procedura traje 8 sati i za to vreme pacijent je pod konstantnim nadzorom anesteziologa. Poenta procesa jeste čišćenje opioidnih receptora od opioidnih supstanci uz pomoć Naloksona, pod zaštitom opšte anestezije. Prema tome, UROD procedura praktično predstavlja detoks organizma za jedan dan.

Opioidni antagonist koji izaziva Nalokson ima bolje afinitetete prema opioidnim receptorima nego bilo koji opijat (heroin, metadon ili suboteks). Nalokson se primenjuje intravenozno tokom cele procedure brze detoksikacije u određenoj dozi.

Obično pre nego što se prepiše UROD procedura, neophodno je da pacijent prođe niz dijagnostičkih testova kako bismo bili sigurni da nema kontraindikacija. Za brzi detox organizma, dijagnostički testovi uključuju analize krvi, elektrokardiografiju i druge mere usmerene na zdravstveno stanje pacijenta. Do trenutka buđenja većina neprijatnih i stresnih simptoma povlačenja nestaje. Zaostali simptomi se lako ublažavaju konvencionalnim lekovima.

Ponekad je dovoljan samo jedan takav postupak. Međutim, u nekim slučajevima UROD se može ponoviti.

Brza detoksikacija organizma pomaže u sprečavanju rizika od recidiva u više od 80% slučajeva

Nakon UROD detoksikacije pacijent dobija protivapstinentne lekove i vitaminsku podršku koja pomaže u umanjivanju želje za supstancom i vraćanju zdravlja organa pogođenih zloupotrebom droga.

Specijalisti naše klinike napominju da složeni tretman koji uključuje UROD proceduru pomaže u sprečavanju rizika od recidiva u više od 80% slučajeva. 

Međutim, iako je UROD brza detoksikacija, puni put do okončanja opioidne zavisnosti nikada nije brz. Visoka stopa uspeha klinike MedTiM posledica je, takođe, sprovođenja dodatnog ambulantnog lečenja koje prati napredak pacijenata godinu dana nakon otpusta.

Ovo pomaže svakom pacijentu da započne i održi život bez droge i da se vrati na pravi put. Naravno, UROD sâm po sebi nije magičan način da se za nekoliko dana razbije zavisnost. Sveobuhvatan rad takođe je potreban u svim oblastima, što uključuje psihoterapiju i farmakoterapiju.
Pored stacionarnog lečenja, stručni tim bolnice organizuje i konsultacije (otvorena vrata) za porodice i pojedince koji imaju problem sa zavisnošću, depresijom i anksioznošću, a nisu dovoljno motivisani za lečenje ili nisu u mogućnosti da se stacionarno leče.

Mi smo tu da vam pružimo šansu za novi život!

medtim-kontaktirajte-nas

Pozovite odmah +381668035073

Ili nas kontaktirajte putem email forme ispod

Klinika za lečenje zavisnosti MedTim, Beograd

Politika privatnosti

MedTiM koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie podešavanja možete menjati u svom web browser-u. Više o svemu možete pročitati ovde.