Lecenje zavisnosti od kocke

Lecenje od kocke - Okrenite se novom životu

Pregled Sadržaja

Kada čovek zbog kockanja, koje je počelo kao obična razonoda, počne da gubi ne samo novac, već i svoje fizičko i psihičko zdravlje, tada možemo reći da je nastupila zavisnost od kocke. U ovom slučaju jedino ispravno rešenje koje vodi ka kompletnom ozdravljenju jeste lecenje od kocke.

Kockanje je oblik nehemijske zavisnosti, koje je zbog zavisničkih mehanizama i posledica koje izaziva svrstano u bolesti zavisnosti.

Patološko ili kompulzivno kockanje javlja se kod određenih struktura ličnosti čija je osnovna karakteristika poremećaj kontrole impulsa. Patološko kockanje obično počinje u adolescenciji kod muškaraca, dok se kod žena javlja nešto kasnije. Prelazak iz socijalno dozvoljenog u patološko kockanje nastaje kada više nije bitan gubitak ili dobitak već je bitno da se zadovolji impuls.

Poznato je da su kockari zavisnici od adrenalina koji “hrani” taj impuls. Sve uglavnom počinje sa nekoliko odigranih tiketa sportske prognoze, nekoliko odlazaka u kazino ili kladionicu radi razonode sa društvom, igranje pokera sa prijateljima i slično. Međutim, vremenom dugotrajno kockanje i boravak u kladionici gotovo sigurno prerasta u zavisnost od kladionice.

Jednostavno, kockari veruju u to da će svaki naredni put dobiti, da će imati sreće. Ono što kockari ne shvataju je to da je kod kockanja gubitak pravilo, a dobitak sasvim puka slučajnost i izuzetak. Međutim, nije sve tako crno, s obzirom na to da je lecenje od kocke, odnosno lecenje kockara sasvim moguće i izvodljivo!

Neka kockanje postane samo ružna uspomena.

Zavisnost od kocke – Problem koji razara pojedinca i porodicu

Uz kockanje ne gubite samo novac, već i život! Zato je neophodno lečiti zavisnost od kocke.

Kada se osoba više ne kocka zbog socijalnog momenta, već iz potrebe da više ne može da gleda utakmicu, a da pre toga nije odigrala tiket, da je sve češće i duže u kladionicama, kazinima, sami bez društva, kada više nije ishod bitan, kao i kada potreba za kockanjem raste u periodima stresa i depresije, tada znamo da je osoba ušla u bolest zavisnosti kockanje.

U tom momentu dolazi do neracionalnog trošenja novca, zaduživanja za novac, na početku kod prijatelja i rodbine, a potom se uzimaju veliki krediti u banci kako bi se dug vratio. Česte su pozajmice na kamatu, zbog čega dug vrtoglavo raste, pa su porodice prinuđene da često prodaju svoju imovinu kako bi pomogli obolelom članu. Nažalost dešava da porodice neretko ostaju i bez krova nad glavom zbog dugova.

Zato je neophodno odvikavanje od kocke u najranijim fazama ove bolesti.

Lecenje kockanja

Lecenje od kocke i faze zavisnosti

medtim-kontaktirajte-nas

Usmerite svoj život
na pravi put

Pozovite nas i zakažite razgovor sa našim lekarima

Lecenje kockara – Koji su znaci patološkog kockanja?

Zavisnost od kocke je opaka bolest, zbog cega je lecenje kockara jedino pravo rešenje za ovaj problem. Da biste znali kako pomoci osobi koja je zavisna od kocke, potrebno je pre toga uočiti znake koji ukazuju na ovaj problem.

Simptomi kompulzivnog (opsesivnog, patološkog) kockanja su sledeći:

Lecenje kockara

Kako se izleciti od kocke i posledice kockanja

Jedno od najčešćih pitanja koja se javljaju kada se prepoznaju znaci kockanja kod bliske osobe jeste – kako se izleciti od kocke? Naime, kockanje na zavisnika ima isto dejstvo kao uzimanje psihoaktivne supstance na narkomana. Veliki procenat među ljudima koju se kockaju razvio je i zabrinjavajuće probleme sa alkoholom i drogama, dok većina ima i depresiju.
Lecenje od kocke ima i taj dodatni aspekt da kockari imaju i ozbiljnije zdravstvene probleme, obično kardiološke i oboljenja jetre.

Posledice su vidne na svim sferama života. Počinju sa poremećajima u emotivnom funkcionisanju, razdražljivosti, naglim promenama raspoloženja, problemima u komunikaciji, rasturanjem porodice, ostajanjem bez posla, bankrotom. 

Depresija je česta psihološka posledica kod osoba koje imaju problem sa kockanjem, jer se često nalaze u bezizlaznim situacijama zbog finansijskih dugova (dolazi i do suicida kao jednog izlaza iz problema). 

Propratni efekti kockanja jesu i nesanica, poremećaj varenja, migrene, srčane bolesti…

Poražavajuću statistiku dodatno zabrinjava tendencija stalnog pomeranja starosne granice, tako da se deca već u 12. godini susreću sa kockanjem, što preko svojih pametnih telefona ,što preko tiketa koji za njih odigraju stariji drugari. U početku, to je poneki tiket, da bi ubrzo mnogi od njih počeli da se ozbiljnije kockaju.

Takođe, patološko kockanje je problem koji češće pogađa muškarce. Muž kockar najviše vremena provodi u traženju novca i vremena za kockanje. Porodica sve uočava, međutim kockar po pravilu sve negira, ali nagomilani dugovi ga dovode u ozbiljan problem, kada on traži pomoć od bračnog druga ili od roditelja. Međutim, kockar ne može da nađe taj adrenalin koji dobija sa kockanjem i ako se ne leči vrlo brzo se vraća starom poroku.

Odvikavanje od kocke - Medicinski tretman za lecenje od kocke u trajanju od 14 dana

Lecenje od kocke kao nehemijske zavisnosti nije lako, ali uz pomoć adekvatne farmakoterapije i psihoterapije, kao i edukacije o bolesti, odvikavanje od kocke je moguće! Pomoći ćemo vam da smanjite rizik od ponovnog kockanja. 

Ukoliko vas zanima lecenje od kocke cena, budite slobodni da nas pozovete ili pošaljete e-mail.

Saznajte sve o bolestima zavisnosti i drugim psihičkim problemima

medtim-kontaktirajte-nas

Pozovite odmah +381668035073

Ili nas kontaktirajte putem email forme ispod

Tretmani za lecenje zavisnosti

Politika privatnosti

MedTiM koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie podešavanja možete menjati u svom web browser-u. Više o svemu možete pročitati ovde.