Zašto bolnica za lečenje zavisnosti MedTiM?

Bolnica za lečenje zavisnosti MedTim izdvaja se po svom eksterijeru, enterijeru i komforu, kao i po medicinskoj i nemedicinskoj opremi. U sve ovo možete se uveriti i sami.

Al, glavna novina u klinici MedTiM je ideja o novom pristupu izgradnji odnosa poverenja između klinike i pacijenta, doktora i pacijenta, psihologa i pacijenta, specijalnog pedagoga i pacijenta.

Šta to znači?

To znači da naša ideologija uspešnog lečenja zavisnosti ne leži u tome da privučemo pacijenta obećanjima o čudesnom leku ili da ponudimo egzotične tretmane za koje je „garantovano“ da će rešiti problem jednom zauvek. Ne, ne pričamo o čarobnoj piluli, već o ozbiljnom radu koji stoji iza našeg uspešnog lečenja od zavisnosti.

Ideja vodilja MedTim bolnice je poverenje. Ukoliko vi ili neko vama blizak ima problem, obratite nam se za pomoć, a mi ćemo opravdati vaše poverenje.

MedTim Novi Banovci klinika za lecenje zavisnosti

Ključni faktor uspešnog rada MedTim klinike su ljudi koji rade u ovoj ustanovi, tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju zavisnosti, okupljen da pruži najbolju stručnu pomoć i opravda vaše poverenje. Pružićemo vam priliku da se vratite zdravom životu. Životu u kojem nema mesta za zavisnost, drogu i druge psihoaktivne supstance.

Zasto MedTim

Poverenje nije reč, to je suština odnosa

Odnos može biti pun poverenja samo kada postoji obostrano razumevanje. Razumevanje problema zbog kojeg se pacijent javlja, razumevanje lekara o mogućnostima rešenja problema pacijenta. 

S druge strane, tu je i razumevanje samog procesa lečenja od pacijenta, razumevanje i prihvatanje principa uspešnog lečenja od pacijenta, tj. šta bi trebalo uraditi, a šta izbegavati da bi se postigao konačni željeni rezultat, kako bi se zaštitili od relapse i koji su rizici za pojavu mogućeg recidiva i kako ih izbeći.

Poverenje na prvom mestu

Poverenje između pacijenta i lekara ili zdravstvenog radnika takođe je razumevanje i prihvatanje dela odgovornosti svake od navedenih strana. Drugim rečima, ovo je podela odgovornosti za rezultat između klinike i pacijenta. Šta to podrazumeva?
To znači da kada pacijent dođe na lečenje, razgovaramo sa njim i njegovom porodicom i utvrđujemo program i metode lečenja od zavisnosti i konačni cilj.

Naš medicinski tim objašnjava pacijentu i njegovoj porodici od čega se sastoji program i šta je u njega uključeno. Objašnjavamo kako izgleda dijagnostika, koje procedure detoksikacije (po potrebi) su uključene u program, šta je smisao procedura, analiziramo kako se pacijent oseća pre i posle tretmana, šta podrazumeva psihoterapija, fizioterapija, regeneracija, rehabilitacija i kako će ove terapije izgledati.
Svaku medicinsku procedure detaljno objašnjavamo pacijentu – šta je njeno značenje, kako se izvodi, kako se pacijent oseća tokom i nakon zahvata.

Dakle, objašnjavamo tok lečenja korak po korak – kako izgleda svaki dan lečenja.
Zašto sve ovo radimo? Zato što želimo da pacijent razume šta mu se dešava, zašto se oseća ovako ili onako. Drugim rečima, želimo da nam pacijent veruje, da ima poverenja u naš profesionalizam i veru u uspešan krajnji rezultat i mogućnost izlečenja. I svakog dana dokazujemo svoju profesionalnost, tako što se borimo za rezultat svakog pacijenta.

medtim-kontaktirajte-nas

Usmerite svoj život
na pravi put

Pozovite nas i zakažite razgovor sa našim lekarima

Vrata naše bolnice uvek su otvorena

Prilikom otpusta razgovaramo sa pacijentom i saradnicima u lečenju i tako zajedno procenjujemo kako je protekla prva faza lečenja (faza hospitalizacije), kako se pacijent oseća u trenutku otpuštanja, da li je zadovoljan svojim stanjem, kako sam ocenjuje rezultat prve faze. Zajedničkim snagama sumiramo postignuto.

Ovo je veoma važna tačka, jer tretman još nije završen, samo je završena njegova prva faza. Prelazak na ambulantnu fazu lečenja zavisnosti (druga faza) uvek podrazumeva da pacijent i njegova porodica prihvate odgovornost i kontrolu nad poštovanjem pravila lečenja i ponašanja u budućnosti. Od ovog trenutka klinika više ne može 100% da kontroliše pacijenta. Ne možemo da kontrolišemo kako pacijent uzima terapiju, kako i da li se pridržava preporuka psihologa, kako kontaktira sa psihijatrom, kako dolazi na kontrole itd. Od ovog trenutka, tok lečenja je odgovornost pacijenta i njegovih saradnika u lečenju.

Međutim, nikada ne gubimo nadu zato što mi verujemo pacijentu! I to je princip kojim se uvek rukovodimo pre, posle i nakon lečenja svakog pacijenta! Uvek smo spremni pacijentima da pomognemo, posebno kada je teško da sam pronađe odgovor na svoja pitanja.

Da biste to uradili, potrebno je samo da nas pozovete. Nema potrebe, niti razloga da krijete problem ako se javi iznenada, nema potrebe da obmanjujete sebe i svoje bliske ljude. Ukoliko vama bliska osoba ima problem, dovoljno je da nam se javite i podelite ga sa nama.

Nikada ne odbijamo svoje pacijente, vrata naše klinike su uvek otvorena. Zajedno ćemo uvek naći rešenje za svaki problem, ma koliko on bio težak. To je poverenje na kojem insistiramo.

Poverenje je naš princip i glavno načelo lečenja u našoj klinici.

medtim-kontaktirajte-nas

Pozovite odmah +381668035074

Politika privatnosti

MedTiM koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie podešavanja možete menjati u svom web browser-u. Više o svemu možete pročitati ovde.