Grupna terapija

Grupna terapija - Klinika MedTiM

Svrha grupne terapije je pružanje motivacije pacijentu od vođe grupe ili terapeuta, kao i razmena mišljenja i stavova o problemu u cilju pronalaženja rešenja. Kroz grupni rad dajemo neophodnu podršku i razumevanje svakom pojedincu u grupi.

Interakcija između terapeuta i pacijenta podstiče napredak u funkcionisanju ne samo kroz stručnu intervenciju, već i kroz povratne informacije koje pacijent daje grupi. Sâm terapeut podstiče međusobnu komunikaciju tako što zadaje temu koja će se obrađivati u toku rada grupe.

Neretko i sami pacijenti nameću temu, shodno trenutnim interesovanjuma i potrebama.

Najčešća pitanja kod zavisnika

Savršena lokacija - Na samo 10 min od Beograda

Klinika MedTiM je locirana u Novim Banovcima, prelepom mestu na obali reke Dunav, koje se nalazi na samo 10 minuta od Beograda. Blizina autoputa Beograd – Novi Sad i udaljenost na samo 15 minuta od aerodroma “Nikola Tesla”, pomažu da do bolnice za lečenje zavisnosti stignete brzo.

Grupna terapija – Važna karika u lečenju zavisnosti

Zadatak terapeuta je da vodi, usmerava i održava dinamiku grupe. Tokom grupne terapije, svaki učesnik prolazi kroz emocije, stanja i ponašanja koja su podstaknuta interakcijom u grupi. Terapeut zapaža promene na osnovu kojih, zajedno sa ostatkom stručnog tima, dalje planira terapeutske intervencije i psihološke procedure.

Kroz grupni rad širimo pogled i perspektivu, motivišemo pacijente da individualnim koracima idu ka rešenju. Grupnom terapijom dajemo osećaj pripadnostiv pacijentima i vraćamo ili širimo socijalne veštine koje su im bile potisnute zbog bolesti zavisnosti.

Grupna terapija - Klinika MedTiM

Grupa se održava jednom nedeljno, po potrebi i češće, u trajanju od 1 sata.

medtim-kontaktirajte-nas

Pozovite odmah +381668035073

Ili nas kontaktirajte putem email forme ispod

Klinika za lečenje zavisnosti MedTim, Beograd

Politika privatnosti

MedTiM koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie podešavanja možete menjati u svom web browser-u. Više o svemu možete pročitati ovde.